LOADB 1300’den Fazla Açık Erişim Veritabanına Erişim Sağla

avatar

Bilgi Uzmanı

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Açık Erişim 

Açık erişim genellikle yüksek abonelik ücretlerinden kaynaklanan bilimsel çıktılara sınırlı erişim sorununu irdeler. Okuyucunun bilimsel bilgiye (makaleler, kitaplar, araştırma verileri) ücretsiz erişimini ve bu bilgilerin lisanslanarak araştırmacılar, sanayi ve vatandaşlar tarafından daha çok kullanılmasını sağlayan uygulamadır.

Budapeşte Açık Erişim Girişimi’nin (BOAI) ve Açık Erişim Berlin Bildirgesi’nin (Ekim 2003) açık erişim tanımları önemlidir.

BOAI’nin tanımına göre açık erişim, “bilimsel literatürün İnternet aracılığıyla finansal, yasal ve teknik bariyerler olmaksızın, erişilebilir, okunabilir, kaydedilebilir, kopyalanabilir, yazdırılabilir, taranabilir, tam metne bağlantı verilebilir, dizinlenebilir, yazılıma veri olarak aktarılabilir ve her türlü yasal amaç için kullanılabilir olması”’dır.

Listing of Open Access Databases (LOADB) 1300’den Fazla Veritabanına Erişim Sağla

Açık Erişim Veri Tabanlarının Listelenmesinin amacı, tek bir portaldan erişilebilen web etkin, bağlantılı, sınıflandırılmış ve kategorize edilmiş Açık Erişim Veritabanları koleksiyonu oluşturmaktır. 

LOADB İstatistikler

Açık Erişim

Nasıl Kullanılır

Kategorilere giderek ihtiyaç duyduğunuz konuya tıklayınız. Örnek olsun diye fotoğraftaki gibi Coğrafya kategorisini seçtik.

Açık Erişim Nasıl Kullanılır

Alttaki fotoğrafta sistemde coğrafya kategorisinde yer alan açık erişim veritabanlarını göreceksiniz. Veritabanının adına tıklayarak, açık erişim veritabanına erişim sağlayabilirsiniz.

Açık Erişim Veritabanları

Dilerseniz search kısmından 1300 veritabanından arama yapabilirsiniz. Aramayı basit ve gelişmiş olarak iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Gelişmiş arama AND OR operatörlerini destekliyor.

Açık Erişim Kaynaklarda Arama Yapma

Sisteme Erişim Linki : http://www.loadb.org/

Türkçe Erişim Veritabanları: TAEV 

Kaynaklar

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.