LGS Puan Hesaplama 2023 MEB Uyumlu


LGS PUAN HESAPLAMA

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı nedir?

Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirme için MEB tarafından her yıl yapılan merkezi bir sınav türüdür ve MEB ortaöğretim kurumlarına öğrencileri Merkezi Yerleştirme ve Yerel yerleştirme olmak üzere iki yerleştirme ile yapmaktadır. LGS puan hesaplama uygulaması ile denemelerinizden kaç adlığınızı tespit edin ve sınava hazır hale gelin.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hangi derslerden kaç soru var?

LGS’nin ilk oturumu olan sözel bölümde Türkçe dersinden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 ve Yabancı Dil dersinden de 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru sorulacaktır. İkinci oturum olan sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinin her birinden 20’şer soru olmak üzere adaylara toplamda 40 soru sorulacaktır. Böylece her iki oturumda adaylara sorulacak toplam soru sayısı 90 olacaktır.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yanlışlar doğruları götürüyor mu?

LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. LGS’de her derse ait testlerde adayın yanlış cevaplamış olduğu soru sayısının üçte biri, ilgili teste ait doğru sayısından çıkarılarak adayın ilgili dersten alacağı ham puan elde edilmektedir.”

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Puan Hesaplama
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Puan Hesaplama

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavının Kapsamı nedir?

Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır. LGS puan hesaplama uygulaması ile kendinizi test edin.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Nasıl Uygulanıyor?

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır çünkü sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi en çok 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Lgs puan hesaplama uygulaması ile kendinizi test edin.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) derslerin katsayısı kaçtır?

LGS de Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık Katsayıları şöyle: Türkçe 4, Matematik 4 , Fen Bilimleri 4, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 1, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1, Yabancı Dil 1 ve Lgs puan hesaplama ile kendinizi test edin.

Merkezi yerleştirme nedir?

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yapılan yerleştirme şekline merkezi yerleştirme denir.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) puan hesaplaması nedir?

Lgs puan hesaplaması sayesinde deneme puanlarınız sınavda alacağınız puanla gerçek sınava hazırlık yaparsınız.

  • Site İçi Yorumlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.