Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Merhaba yapılan çalışmalar doğrultusunda sizlere dünyanın en uzun ve pahalı kitaplarına beşer adet örnek vereceğiz. Yazının sonunda da hediyemiz var. İyi okumalar.
Codex Leıcester – Leonardo Da Vıncı
Leonardo da Vinci’nin bazı çalışmalarının yer aldığı bu defter, Microsoft şirketinin sahibi Bill Gates tarafından 48,4 milyon dolara satın alındı.
The Gospels Of Henry The Lıon Order Of St. Benedıct
Alman Hükümeti’nde bulunan kitabın değeri 28 milyon dolar.
Magna Carta
Günümüzdeki anayasal düzene geçilmesinin ilk basamaklarından biri olan, Amerikalı milyarder David Rubenstein’ın sahip olduğu olan 12. yüzyıldan kalma bu kitab’ın değeri 24,5 milyon dolar.
St. Cuthbert Gospel
Bay Psalm Book
Cambridge’de basılan 11 kopyadan biri olan kitabın değeri 14,5 milyon dolar.
Ponniyin Selvan
Beş ciltte veya yaklaşık 2400 sayfada oluşur. Büyük Chola imparatoru Rajaraja CholaI olan Arulmozhivarman’ın ilk günlerinin öyküsünü anlatıyor. Kitabın yazımı üç yıldan fazla sürmüştür.
Artamene ou le Grand Cyrus
1649 yılında yayımlanan roman 13095 sayfa ile dünyada yazılmış en uzun romandır.
Kelidar
1984 yılımda yayımlanan Kelidar Mahmoud Dowlatabadi’nin bir romanıdır. [Roman beş ciltte on kitaptan oluşuyor. Yaklaşık 15 yılda yayımlanan roman 2836 sayfadan oluşmaktadır.
Clarissa, or, the History of a Young Lady
1748’de yayınlanan İngiliz yazar Samuel Richardson tarafından yazılmış bir romandır. Erdem arayışı, ailesi tarafından sürekli engellenen genç bir kadının trajik hikayesini anlatır. Harlowes, toplumda ayakta durma çabalarıyla meşgul olmaları, sonuçta ölen kızları Clarissa’nın saplantılı kontrolüne yol açan son zamanlarda zengin bir ailedir. 1534 sayfadan oluşan kitap İngilizce dilinde en uzun romanlardan biri olarak kabul edilir.
Kayıp Zamanın İzinde
Marcel Proust’un hayatının son 17 yılında yazdığı yaklaşık bir milyon iki yüz elli bin sözcükten oluşan 3,000 sayfalık dev romandır. 20. yüzyıl edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilir.
Kütüphane: Bir Başka – Labirent Öyküsü. – Enis Batur
Bir kütüphane kurmaya başladınız. Daha farkında değilsiniz: Orası size ait, içinde bir tek sizin kapalı kalacağınız, yaşadığınız sürece çıkış kapısını bulamayacağınız bir hapishane.
Oradan geliyor bu küçük kitap. Oraya gitmek için.
Antikçağ’da Kitap — Horst Blanck
Bu “kitaplar kitabı”, antikçağda rulo ve kodeksleri, kitapçılık ve kütüphaneleri ele alan en önemli eserlerden biridir. Çok sayıda resimle desteklenen bu eser hem antik kaynaklara hem de en son veri ve bulgulara dayanır. (Okumanızı Kesinlikle Tavsiye Ederim)
Kitapçı Mendel – – Stefan Zweig
Çok sevdiği kitaplarından, evi gibi benimsediği dükkanından koparıp götürülen Sahaf Mendel ise gittiği yerde kimseyle de tek kelime konuşmuyor. Kitap okurken gözünden çıkarmadığı gözlük artık yerle bir ve tuz-buz olmuştur. Hazin bir sonra ölümü gerçekleşiyor Sahaf Mendel’in. Özetle kitapta belirtildiği gibi “Savaşın kültüre barbar saldırısı” olarak gerçekleşiyor hikaye. Durup, düşününce yaşanılan bu dünyada bu olayın yaşanma ihtimali nerden baksan %100. Bu hayatta böyle bir insanın geçmiş olma gerçeği, olayın gerçekliği resmen yaşanılan yerde buz gibi rüzgarlar estiriyor. Üşütüyor insanı. (Okumanızı Kesinlikle Tavsiye Ederim)
Kaynaklar
sabah.com.tr/galeri/aktuel/dunyanin-en-pahali-10-kitabi-550710282080/9
milliyet.com.tr/dunyadaki-en-uzun-10-roman-molatik-5670/