Pop Up Nedir? En İyi 6 WordPress Pop Up Eklentisi

avatar

Kaan Kocoğlu

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların büyük bir kısmı sitenize tekrar uğramayabilir. Bu durumda pop up eklentileri kullanarak sitenizin fark edilebilirliğini artırabilirsiniz. Online reklamcılık şekilleri olarak da tanımlanan ve açılır pencere sistemiyle tasarlanan bu eklentiler sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenize yardımcı olabilir.

Pop Up Nedir?

Pop up eklentileri görsel arayüzlerin ön planında anlık olarak görüntülenebilen bir alandan meydana gelir. Bu eklentiler küçük bir pencereyle grafiksel bir kullanıcı arayüzü görüntülenmesine olanak tanır. Küçük pencereler kullanıcıların site içi aktivitelerine bağlı olarak ortaya çıkar. Form ve pencere görünümü, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların dikkatini çeken etkili bir detay olabilir.

Peki, pop up ne demek? Dilimize İngilizce’den geçmiş bir sözcük olan pop up’ın Türkçe’de net bir karşılığı bulunmuyor. Bu nedenle İngilizcesini kullanmaya devam ediyoruz. Pop kelimesi çıkma anlamına sahip. Up ise yukarı anlamına geliyor. Dolayısıyla ‘’aniden karşısına çıkmak’’ ve ‘’beklenmeyen yer ve zamanda karşılaşmak’’ şeklinde tanımlanabilen bir söz öbeği.

Pop Up Eklentileriyle Neler Yapılır?

Reklam içeren pop up eklentisi genellikle Adobe Flash eklentisinden destek alır. WordPress eklentileriyle sitenizin ziyaretçi sayısını artırmanız mümkün. Web sitenizi ziyaret ederken bir form ve pencere ortaya çıkması, pop up eklentilerinden verimli sonuçlar alınmasında önemli bir adımdır. Kaliteli pop up’lar site ziyaretçilerini artırabilir. WordPress için farklı pop up eklentilerine ulaşabilirsiniz.

Sitenizin ihtiyaçlarına en iyi yanıt veren açılır pencere seçenekleri sayesinde popüler bir site haline gelebilirsiniz. E-posta abonelerini artırmak ve potansiyel müşteri portföyünü genişletmek için WordPress pop up eklentileri kullanışlı çözümler sunar. Böylece kaliteli ve etkili bir blog ya da web sitesine sahip olabilirsiniz.

Rakip Sitelerden Daha Popüler Olun

Herhangi bir konuda web sitesi aramaları yapan kullanıcıların çok sayıda site ile karşılaşması rekabet ortamını artırabiliyor. Rakip site sayısının fazla olması sitenize gelen ziyaretçi trafiğinin azalmasına neden olabilir. Çok fazla web sitesinin olması hem kullanıcılar hem de site sahipleri için dezavantajdır. Ancak bu dezavantaj pop up eklentileri sayesinde avantaja dönüştürülebilir.

Sitenizin içeriğine uygun WordPress pop up eklentilerinden yararlanarak ziyaretçilerin dikkatini çekebilirsiniz. Zengin pop up seçenekleri sayesinde sitenizden daha fazla gelir elde etmeniz mümkün hale gelir. Web sitesi ziyaretçileri de bu eklentiler sayesinde ihtiyaç duydukları bilgiye daha kolay ulaşabilirler.

Zararlı Pop Up’lara İzin Vermeyin

Pop up’lar yalnızca reklam amaçlı kullanılmazlar. Zararlı pop up’lar cihazınıza kötü amaçlı yazılım yüklemek için de kullanılır. Bu tarz problemlerin önüne etkili bir pop up engelleyici tercih ederek geçilebilir. Bazı antivirüs programları içerisinde ekstradan pop up engelleyici özellikler de bulunur.

Web sitelerinde yer verilen pop up’lara dikkat edilmediğinde adware yazılımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dikkatsiz bir kurulum sonrasında cihazınıza sızan bu yazılımlar istem dışı açılan pop up pencerelerine neden olabilirler. İnternetinizin kapalı olması durumunda bile açık tarayıcıdan çeşitli pop up’lar görüntülenebilir.

Pop Up Oluştururken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Pop up’lar siteniz üzerinden daha fazla kazanç sağlamanıza olanak tanıyan ve rakip siteler arasında popülerliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Pop-up oluştururken bazı kriterlere dikkat etmezseniz olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla zararlı pop up’lar tasarlamaktan uzak durmalısınız. Aksi halde Google tarafından kalıcı olarak engellenebilirsiniz. Çünkü Google yönergeleri kötü amaçlı pop up’lara karşıdır.

Zararlı pop up’lar güvenlik açığı meydana getirebilir. Sahte kapatma düğmeleri kullanılan görüntüler, kullanıcıların bu zararlı içeriklere tıklamalarına neden olabilir. Kullanıcıların kişisel ve özel bilgilerini kaydedebilir. İstenmeyen yönlendirmeler oluşturabilir. Amaç dışı linkler nedeniyle istenen pencereye tıklanmasına engel olunabilir. Bu tür durumlarda Google tarafından kalıcı bir şekilde cezalandırılabilirsiniz.

Ayrıca bazı eklentiler web sitenizin normalden daha yavaş çalışmasına neden olabilir. Kullanmak istediğiniz pop up eklentilerinin özelliklerini önceden araştırarak bu problemin önüne geçebilir, stabil çalışan bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

En İyi Pop Up Eklentileri Nelerdir?

Sitenizin teması ve ihtiyaçlarına hitap eden WordPress pop up eklentilerinden yararlanabilirsiniz. Yeni kullanıcılara ulaşmanın en etkili yollarından biri olarak bilinen pop up eklentileri kullanmak, site geri dönüşlerini hızlandırmak için idealdir.

Web dünyasındaki pop up’ların çok büyük bir kısmı JavaScript adı verilen bir programa diliyle oluşturuluyor ve birbirinden farklı özelliklerle tasarlanıyor. En çok tercih edilen eklentilerin başında Popup MakerPopup BuilderARI Fancy Lightbox ve Popup by Supsytic geliyor. Bunların haricinde WordPress için şu popup eklentilerinden de yararlanabilirsiniz:

NinjaPopups

Bu eklentideki pop up’lar web sitesine girer girmez açılabilir. Sayfanın belli bir yüzdesi incelendiğinde açılan popup seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz. Pop up’ın açılabilmesi için belli bir saniye ayarı yapabilirsiniz.

Siteden çıkarken kullanılan kapatma tuşuna basıldıktan sonra da popup açılması ayarlanabilir. Pop up’ın nasıl ve ne zaman görüntüleneceğini site sahibi pratik bir şekilde belirleyebilir. NinjaPopups, içerik kilitleme sistemine de sahiptir. e-posta adreslerine ulaşabilme fırsatı da sunar.

ninja-pop-up

ThriveLeads

Çoklu açılır pencere seçeneklerine sahip bir popup eklentisi olduğu için sıklıkla tercih edilir. Altbilgi formu, tam ekranda görüntülenebilen popup, otomatik açılan küçük pencere ve formları kaydırma gibi özelliklere sahiptir.

Aynı zamanda kenar çubuğu formları ve içerik kilitleme seçeneğini de barındırır. Önceden oluşturulmuş şablonlar sayesinde WordPress popup’larınızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

SumoMe

Bu eklenti geniş bir web sitesi kullanıcı kitlesine hitap eder. SumoMe’de karşılama, açılır pencere ve yüzen optin gibi özelliklere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda slide-in popup özelliğinden de yararlanabilirsiniz.

OptinMonster

Hazır şablon ve görsel tasarımlar sayesinde açılır pencere ve formlar tasarlamanıza yardımcı olan bir popup eklentisidir. OptinMonster ile çoklu kullanıma hazır şablonlardan yararlanabilirsiniz. Renkleri ve yazı tiplerinizi sitenizin temasına uygun olarak belirleyebilirsiniz.

Dilediğiniz resmi ekleyebilirsiniz. Tüm bu özellikler sayesinde WordPress siteniz için dikkat çekici ve etkileyici pencere formları oluşturabilirsiniz.

Bloom

Popüler WordPress popup eklentilerinden biri olan Bloom, otomatik bir kutu şeklinde popup’lar oluşturabilir. Aynı zamanda yazıların altında ve kenar çubuğu şeklinde açılır pencereler tasarlayabilirsiniz.

Bloom’da kilit açmak ve açılır pencere kaydırmak için de popup desteği bulunur. Bu eklenti, kullanıcıların dikkatini ve ilgisini çekebilecek içerikler için e-posta bilgisi isteyen bir kilit özelliğine sahiptir.

İçeriklere ve bilgilere ulaşmak isteyen kullanıcılar e-posta bilgilerini girmek durumundadır. Bu popup eklentisinde web sitenizi kişiselleştirmeniz ve özelleştirmeniz için hazır şablonlar yer alır. Kendi yazı tiplerinizi ve resimlerinizi bu eklenti aracılığıyla kullanabilirsiniz.

ConvertPlug

Açılır pencere eklentisi olarak da bilinen pop-up’ları ConvertPlug eklentisiyle çok yönlü olarak yönetebilirsiniz. Bu eklentide siteye girer girmez popup açılabilir. Saniye ayarıyla popup görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Mouse hareketlerine odaklı pop-up’ları kullanabilirsiniz.

Siteye girildiğinde tam ekran görüntülenebilen popup seçeneklerine göz atabilirsiniz. ConvertPlug ile web sayfasının belli bir yüzdesi görüntülendiğinde tasarladığınız pop-up’lar ortaya çıkabilir.

Siteden çıkmak için kapat tuşuna basıldığında ve site açıldığında alt ya da üst kısımlarda bar halinde açılır pencereler tasarlanabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.