Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Seyfettin Özege Nadir Eserler Koleksiyonuna erişmek için tıklayınız.
Seyfettin Özege Nadir Eserler Koleksiyonu Kullanım kılavuzu için tıklayınız.
Seyfettin Özege Nadir Eserler Salonu’nda bulunan 50.000 civarında Osmanlıca ( Eski Türkçe) , Arapça ve Farsça eserlerden, harici diskinizle kütüphaneye gelerek, dijital ortama aktarılmış olan eserlerden yararlanabilirsiniz ve ya çıktı alabilirsiniz.
Üniversite dışında kullanıcı iseniz [email protected] e posta adresine mesaj atarak sisteme kaydolup sistemden yararlanabilirsiniz.
Seyfettin Özege Hakkında
Bibliyograf (D. 1901, İstanbul – 1981). 7 Haziran 1921’de Mekteb-i Mülkiyeyi (Siyasal Bilgiler Fakültesi) bitirdi. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de mezun oldu.
Nisan 1925’te İtibar-ı Millî Bankasında çalışmaya başladı.
10 Ocak 1926’da Türkiye İş Bankasına geçti. Bu bankada şeflik, ikinci müdürlük, kontrolörlük ve başkontrolörlük yaptı. 30 Haziran 1950’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.
Hazırladığı Eski Harflerle Basılmış Türkçe Eserler Kataloğu (4 cilt, 1975) Türkiye’de basımevinin kuruluş tarihi olan 1726’dan 1928’e kadar eski harflerle basılan kitapların çoğunu kapsadı.
Bu kitabına bizzat görmediği bir kitabı, varlığından haberdar olsa bile almadı.
Bir Bibliyografımız Nurullah Pertevoğlu (1894-1956) (1957) adlı eserinde Türkiye’de yetişmiş önemli bir bibliyografı tanıttı.
Zengin kütüphanesini Atatürk Üniversitesine bağışladı.
Böylece bu üniversitede kurulan Seyfeddin Özege Bağış Kütüphanesi araştırmacılara hizmet etti.
Kütüphane 1928’e kadar basılmış tüm kitapların tamamına yakınını bünyesinde barındırmasıyla ünlüdür.
Arap Harfli Türkçe Basma Eserler Kataloğu’nu hazırladı.
Özege Kütüphanesinden yararlanılabilmesi için Seyfeddin Özege Bağış Kitapları Kataloğu (6 cilt) hazırlandı.
Dijital Kütüphaneler ile ilgili diğer yazılarımızı https://www.ekaynaklar.com/category/dijital-kutuphaneler/ adresinden inceleyebilirsiniz.