Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
İnsanoğlunun yer yüzünde var oluşundan bu yana bilgi hayatımızın her alanında yer almakla birlikte günümüz bilgi çağında, bilgiye verilen önem her geçen gün artmaktadır.
Toplumlar belli başlı teknolojileri kullanımıyla, ilkel toplumdan tarım toplumuna geçmiştir. İlkel toplumda, doğanın verdiğiyle yetinen insan tarım toplumunda ekip-biçerek daha çok üretmeyi başarmıştır.
Tarımsal üretimin ana girdisi toprak olmuştur. Sanayi toplumu döneminde, toprağın yerini sermaye malları yani makinalar ikame etmiştir. Mekanik düşünce ve bu teknolojinin ürünü olan makinalar sanayi toplumunun temel belirleyici unsuru olmuştur.
Sanayi toplumun da zenginlik ve refah artışının kaynağı sermaye malları olmuştur Bilgi çağı, servet yaratmada bilginin öne geçtiği dönemi tanımlamak için kullanılan bir kavramdır. Böylece maddi sermayenin yerini zihinsel sermaye almıştır.
Zihinsel sermayenin belli bir yere sınırlanmayan yapısı, bütün yönetim ve toplum ilişkilerini değiştirmiştir. Bunun sonucunda bilgi kavramı ile kültürel, sanatsal , ve bilimsel alanlarda olmak üzere bu alanların üzerine etkisi oldukça fazladır.
Bu etki çağın getirdiği yeniliklerle artarak devam etmektedir. Özellikle hedef kitlesine doğru ve etkin bilgi ulaştırma geri dönüşümü etkin bir biçimde değerlendirmesi sonucu toplumlar diğer toplumlardan bir daha önde olur.
Özellikle son yıllarda küreselleşme, yoğun rekabet ve bilgi iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak hem işletme hem de müşteri profillerinin hızla değiştiğine şahit olunmaktadır. Günümüz müşterisi de değişime uğramış durumdadır.
Artık, müşteri daha bilgili, haklarını bilen, bire bir ilgi bekleyen, işletme tarafından anlaşılmayı arzu eden, güven hissetmek isteyen, tutarlılık bekleyen, işletmelerin ulaşılabilir olmasını isteyen yapısı ile Pazar ortamındaki yerini almış durumdadır
.Bu noktada işletmelerde yürüttüğü en önemli işlerden biri olan iki yönlü iletişim ile müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşımak olan halkla ilişkiler birimlerine önemli görevler düşmektedir.
konu hakkında ne zamandır bilgi arıyordum teşekkür ederim