İstanbul’daki Kütüphaneler

avatar

Bilgi Uzmanı

  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İstanbuldaki Kütüphaneler

 

İstanbul’daki Kütüphaneler

İstanbuldaki Kütüphaneler

İstanbuldaki Kütüphaneler

  • İBB Atatürk Kitaplığı – Beyoğlu
  • İBB Ahmet Kabaklı Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Fatih
  • İBB Ahmet Süheyl Ünver Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Ümraniye
  • İBB Barış Manço Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Esenler
  • İBB Erdem Bayazıt Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Alibeyköy
  • İBB Eyüpsultan Kütüphanesi – Eyüp
  • İBB Sesli Kütüphane – Eyüp
  • İBB Okçular Tekkesi Kütüphanesi – Beyoğlu
  • İBB Prof. Dr. Halil İnalcık Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Kartal
  • İBB Kadın Eserleri Kütüphanesi – Fatih
  • İBB Metin And Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Sefaköy
  • İBB Muallim Cevdet Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Kartal
  • İBB Nail – Nimet Bayraktar Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Ümraniye
  • İBB Osman Nuri Ergin Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Güngören
  • İBB Osman Akfırat Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Beykoz
  • İBB Rasim Özdenören Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Başakşehir
  • İBB İdris Güllüce Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Tuzla
  • İBB Fatma Aliye Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Çekmeköy
  • İBB Hacı Bektaş-i Veli Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Sultangazi
  • İBB Nasrettin Hoca Çocuk Kütüphanesi – Bağcılar
  • İBB Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Sultanbeyli

İBB Ahmet Kabaklı Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Fatih

  Kütüphaneye, ülkemizin önemli fikir adamlarından gazeteci, yazar ve edebiyat tarihçisi Ahmet Kabaklı’nın adı verilmiştir. 2011 yılında hizmet vermeye başlayan kütüphanenin koleksiyonunda 32.239 adet kitap bulunmaktadır. Bu kitapların 16.695 tanesi  Ahmet Kabaklı Koleksiyonu kitabıdır. Ayrıca kütüphanede 22 dergi ve 3 günlük gazete aboneliği bulunmaktadır

İBB Ahmet Süheyl Ünver Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Ümraniye

  Kütüphaneye ülkemizin önemli değerlerinden biri olan kültür ve bilim adamı Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’in adı verilmiştir. 2002 yılında hizmete açılan kütüphanenin koleksiyonunda 35.000 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Barış Manço Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Esenler

  Kütüphaneye, ülkemizin değerli sanatçılarından biri olan kültür elçimiz Barış Manço’nun ismi verilmiştir. 1999 tarihinde açılan kütüphanenin koleksiyonunda 20.693 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Erdem Bayazıt Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Alibeyköy

  Kütüphaneye, ülkemizin değerli şairlerinden biri olan Erdem Bayazıt’ın adı verilmiştir. 2008 yılında hizmete açılan kütüphanenin koleksiyonunda 10.904 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Eyüpsultan Kütüphanesi – Eyüp

  Kütüphaneye, İslam dünyasının ve ülkemizin kültürel ve dini değerlerinden biri olan Hz. Muhammed (s.a.v)’in mihmandarı Sahabe Ebu Eyyûb el-Ensarî adı verilmiştir. 1999 tarihinde hizmete açılan kütüphanenin koleksiyonunda 20.135 adet kitap yer alırken 21 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Okçular Tekkesi Kütüphanesi – Beyoğlu

  2013 yılında hizmete açılan kütüphane koleksiyonunda 7.032 kitap bulunmaktadır. Okçuluk sporu ile ilgili muhtelif kaynaklarının da yer aldığı kütüphanenin edebiyat, tarih ve İstanbul üzerine yazılmış çok sayıda güncel kitap bulunur.

İBB Prof. Dr. Halil İnalcık Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Kartal

  Kütüphaneye, dünyaca ünlü tarihçimiz Prof. Dr.Halil İnalcık’ın adı verilmiştir. 2007 yılında hizmet vermeye başlayan kütüphanenin koleksiyonunda 22.500 adet kitap yer alırken 20 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Metin And Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Sefaköy

  Kütüphaneye, ülkemizin önemli değerlerinden biri olan ve sanat tarihi alanında kıymetli çalışmalarda bulunmuş  yazar, tiyatro ve sanat tarihi araştırmacısı Metin And’ın adı verilmiştir. 2008 tarihinde hizmet vermeye başlayan kütüphanenin koleksiyonunda 13.599 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Muallim Cevdet Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Kartal

  Kütüphaneye, Türk arşivciliğine büyük katkılarda bulunan ve sahip olduğu zengin kitap koleksiyonunu kütüphaneye vakfederek koleksiyonu zenginleştiren ülkemizin değerli şahsiyetlerinden Muallim Cevdet’in adı verilmiştir. 2007 tarihinde hizmet vermeye başlayan kütüphanenin koleksiyonunda 20.378 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Nail – Nimet Bayraktar Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Ümraniye

  Kütüphaneye, 50 yılı aşan kütüphanecilik hizmetleri esnasında yapmış oldukları ilmi, fikri, kültürel etkinlik ve faaliyetlerle kütüphanecilik mesleğine önemli katkılarda bulunan değerli kütüphaneciler Nail Bayraktar ve eşi Nimet Bayraktar’ın adı verilmiştir. 2008’de hizmet vermeye başlayan kütüphanenin koleksiyonunda 24.250 adet kitap yer alırken 24 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Osman Nuri Ergin Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Güngören

  Kütüphaneye, ülkemizde çağdaş belediyecilik çalışmalarını başlatan değerli kültür ve bilim adamı Osman Nuri Ergin’in adı verilmiştir. 2002 tarihinde açılan kütüphanenin koleksiyonunda 18.412 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Osman Akfırat Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Beykoz

  Kütüphaneye, ülkemizin dinî ve tasavvufî simalarından biri olan ve hocalık vazifesini ifa ettiği Beykoz’da halk tarafından sevilen ve saygı gören Hacı Hafız Muhammed Osman Akfırat’ın adı verilmiştir. 2012 tarihinde açılan kütüphanenin koleksiyonunda 19.312 adet kitap yer alırken 20 derginin de aboneliği bulunmaktadır

İBB Rasim Özdenören Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Başakşehir

  Kütüphaneye, ülkemizin değerli edebiyatçılarından biri olan Rasim Özdenören’in adı verilmiştir. 2012 yılında hizmete açılan kütüphanenin koleksiyonunda 19.555 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB İdris Güllüce Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Tuzla

  Kütüphaneye, Tuzla’da Belediye Başkanlığı ve bir dönem Bakanlık görevinde bulunan değerli siyasetçilerimizden İdris Güllüce’nin adı verilmiştir. 2006 tarihinde açılan kütüphanenin koleksiyonunda 34.350 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Fatma Aliye Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Çekmeköy

  Kütüphaneye, ülkemizin ilk kadın romancısı olarak tanınan değerli yazarlarımızdan Fatma Aliye’nin adı verilmiştir. 2014 yılında açılan kütüphanenin koleksiyonunda 17.831 adet kitap yer alırken 23 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Hacı Bektaş-i Veli Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Sultangazi

  Kütüphaneye büyük Türk düşünürü ve mutasavvıf Hacı Bektaş-i Veli’nin adı verilmiştir. 2015 tarihinde hizmet vermeye başlayan kütüphanenin koleksiyonunda 26.431 adet kitap yer alırken 21 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Nasrettin Hoca Çocuk Kütüphanesi – Bağcılar

  Kütüphaneye; bilge kişiliği, nüktedan dili, hazırcevaplığı ve hoşgörüsü ile Türk kültürünün önemli simalarından biri haline gelmiş olan gülmece ustası Nasrettin Hoca’nın adı verilmiştir. 2014 yılında hizmete açılan kütüphanenin koleksiyonunda 15.531 adet kitap yer alırken 10 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

İBB Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Halk ve Çocuk Kütüphanesi – Sultanbeyli

  Kütüphaneye, ülkemizde yaşanan  darbe girişiminde 15Temmuz Demokrasi Şehidi akademisyen Prof. Dr. İlhan Varank’ın  adı verilmiştir. 2017 tarihinde açılan kütüphanemizin koleksiyonunda 7.912 adet kitap yer alırken 25 derginin de aboneliği bulunmaktadır.

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı

  Türkiye’nin ilk (ve hȃlȃ tek) Kadın Eserleri Kütüphanesi (K.E.K.), Fener’de, Ulusal Mimarlık Ödüllü etkileyici bir yapının içinde yer alıyor. Hafta içi her gün giriş ücreti olmadan sabah 9’dan akşam 5’e kadar herkese açık olan K.E.K. bir kütüphane ve arşiv merkezi olarak hizmet vermenin yanı sıra “kadın” konulu birçok etkinliğin de gerçekleştirildiği bir vakıf.

Kadın Eserleri Kütüphanesi Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

İBB Sesli Kütüphane

  Kütüphane, 1997 yılında Atatürk Kitaplığı binasında “Görme Engelliler Kütüphanesi Bölümü” adıyla hizmet vermeye başlamıştır. 2007 yılında Eyüp ilçesine taşınan kütüphane ismi 2014 yılında “İBB Sesli Kütüphane” olarak değiştirilmiştir.

  •  Kütüphanenin koleksiyonunda 7.000 adet sesli ve Bireal Alfabesiyle basılmış 500 adet kitap bulunmaktadır.

Sesi Kütüphane Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.

Atatürk Kitaplığı Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Tıklayın

İBB Kütüphaneleri Resmi Web Sayfası İçin Tıklayın

 

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.